Wijn

Wijn is een drank die ontstaat door het vergistenvan het sap van druiven Het volledige proces van wijnbereiding noemt men vinificatie. Er zijn verschillende soorten wijn; rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijn zoals champagne en lambrusco. In chemische zin bestaat wijn uit waters, suiker, alcohol, reservatrol, quercetrine, tannine, sulfiet (tijdens de wijnbereiding in kleine hoeveelheid in de vorm van zwavel toegevoegd), koolzuurgas (in mousserende wijnsoorten), hars (in retsina) en andere stoffen in kleinere hoeveelheden.

Volgens een Frans decreet uit 1907 moet wijn uit het sap van verse of gedroogde druiven bereid worden. Wanneer men het sap van andere vruchten dan druiven laat vergisten, heet het product vruchtenwijn.  Veel wijnbouwlanden in de wereld classificeren hun wijn middels wetgeving. Hiermee worden een aantal minimum eisen en de herkomst vastgelegd. 

Diverse exclusieve wijnen in diverse prijs klasses koop je ook bij DramTime.nl. Van goede diner wijnen à €5,- tot Rothschilds van enkele honderden euro's per kist. De wijnen zijn onderverdeeld per land.