Adelphi The Winter Queen Batch 2 (54,5%)

Adelphi The Winter Queen Batch 2 (54,5%) € 299,95
Merk: Adelphi
Beschikbaarheid: Op voorraad
Excl. BTW: € 247,89
Aantal: Verlanglijst

Specificatie

Eigenschappen
Leeftijd 19 jaar
Regio -
Alcoholpercentage 54,5%
Inhoudsmaat 0.70 liter

Omschrijving

De Adelphi The Winter Queen Batch 2 is de nieuwste botteling van Adelphi en Fusion Whisky. Het is de opvolger van The Glover, Kincardine, E&K, en de Winter Queen batch 1. Allen combinaties van Scotch en Japanse dan wel Indiase whisky. The Winter Queen Batch 2 is tenminste 19 jaar oud en is een huwelijk van een refill ex-sherry butt gedistilleerd bij Mortlach, Speyside; een deel van een refill ex-sherry butt gedistilleerd bij Bowmore, Islay; een deel van een ex-sherry butt van een Highland distilleerderij; een deel van 2 refill ex-bourbon hogsheads gedistilleerd bij Teaninich, Highland en een deel van een first fill ex-PX sherry hogshead gedistilleerd bij Zuidam Distillery, Baarle-Nassau, Nederland. De Zuidam whisky is met zijn 19 jaar de jongste whisky in deze Fusion Whisky. De Schotse whisky’s zijn allemaal 30 jaar en ouder.

De The Winter Queen is een verwijzing naar Elizabeth Stuart. Geboren in Fife in 1596 en de oudste dochter van King James VI van Schotland. Ze bracht het grootste gedeelte van haar leven door in Den Haag en bouwde vanuit daar grote internationale relaties op.

De Winter Queen Batch 2 is gebotteld in 2018 op 54,5%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Dit is een gelimiteerde release van 400 flessen.

Neus: iets drogend in de neus met blauwe bessen compote, zadelzeep en koffiepoeder. Maritieme tonen komen door (mos en drijfhout). Warm koper wordt begeleid door een warm zandstrand.

Smaak: Parma viooltjes met Highland toffee en een snufje rook. Diep geel en rood fruit gaat over in donkere karamel en verwarmende kruiden.

Afdronk: een lange finish met donkere chocolade en versgemalen koffie in overvloed. Zeezout en pepermunt ronden het geheel af.

Beoordelingen (0)

Beoordelingen Schrijf beoordeling

Beoordeel

Uw naam:

Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in: