Compass Box Hedonism The Muse (53,2%)

Compass Box Hedonism The Muse (53,2%) € 276,95
Merk: Compass Box
Beschikbaarheid: Op voorraad
Excl. BTW: € 228,88
Aantal: Verlanglijst

Specificatie

Eigenschappen
Leeftijd -
Regio -
Alcoholpercentage 53,2%
Inhoudsmaat 0.70 liter

Omschrijving

De Compass Box Hedonism The Muse is de eerste limited release van Compass Box van 2018 en is een oude variant op de ‘standaard’ Hedonism. De Hedonism The Muse is een zeer oude blended grain whisky waarvan alle componenten een x aantal jaren gezamenlijk hebben gerijpt. Niet alle ingrediënten zijn daardoor te achterhalen maar deze whisky bevat in ieder geval Invergordon (27,2%) uit een American oak refill barrel, oude North British (20,4%) uit een re-charred barrel, oude Strathclyde (16%) uit een refill hogshead, nog meer North British (15,7%) uit een first fill bourbon barrel en 3,6% en 3,3% Port Dundas uit respectievelijk een re-charred barrel en een hogshead. De overige 13,8%, ook wel de ‘Muse Cask’ genoemd is een blended grain waarvan de exacte ingrediënten en vattypes niet meer te achterhalen is. Deze The Muse is gebotteld in februari 2018 op 53,3%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen, als limited release van 3060 flessen.

Deze Hedonism is een hommage aan zowel de vrouw op het Hedonism label alsmede de vrouwen bij Compass Box. Naar verluid is de vrouw op het Hedonism label de eerste ooit op een whisky fles.

“Aromas and flavours reminiscent of vanilla, marzipan and honey. Full on the palate, round and with a very sweet impression. Very long finish that echoes the vanilla and marzipan.”

 

Beoordelingen (0)

Beoordelingen Schrijf beoordeling

Beoordeel

Uw naam:

Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in: