Calvados is een op cognac gelijkende sterke alcoholische drank (40% - 45%) verkregen door het destilleren van appelcider. Deze appelcider wordt tweemaal gedestilleerd, wat resulteert in een destillaat met een alcoholpercentage van 69% tot 72%. Hierna volgt een rijping op eikenhouten vaten. De rijptijd kan variëren van 1 tot 5 jaar. Tijdens het rijpingsproces verliest het destillaat een deel van zijn alcohol. Voordat de calvados verkocht wordt, wordt hij met een weinig karamel gekleurd, maar niet gezoet, zodat de droge smaak behouden blijft.
Gebruikt men als basis geen appelcider maar droesem, dan spreekt men van een marc. In 1946 kreeg één beperkt gebied en één bereidingswijze een appellation contrôlée: Calvados du Pays d'Auge.vDe drank is afkomstig uit het gelijknamige departement (Calvados) in Normandië en laat zich uitstekend combineren met de eveneens Normandische camembert. Naar de beroemde Normandische traditie drinkt men tussen twee gangen van een uitgebreide maaltijd een glas calvados, de zogenaamde 'trou Normand', omdat de sterke alcohol "een 'gat' brandt dat met nog heerlijker gerechten kan worden gevuld".
Boulard is een van de oudste bedrijven die zich gespecialiseerd heeft in het maken van calva..
BestellenBoulard is een van de oudste bedrijven die zich gespecialiseerd heeft in het maken van calva..
BestellenBoulard is een van de oudste bedrijven die zich gespecialiseerd heeft in het maken van calva..
BestellenBoulard is een van de oudste bedrijven die zich gespecialiseerd heeft in het maken van calva..
BestellenEen blend van 1 tot 5 jaar oude calvados' die tweemaal zijn gedistilleerd alvorens te ..
BestellenEen kwalitatief zeer hoogwaardige calvados met een warme goudgele kleur. Deze Boulard ..
BestellenEen 12 jaar oude Calvados uit een 'single distillation' uit ciders van met zorg gesele..
Bestellen