Eigenschappen | |
Leeftijd | - |
Regio | Islay |
Alcoholpercentage | 46% |
Inhoudsmaat | 0.70 liter |
Onder de naam Scarabus produceerde een farm distillery ooit Islay whisky. Dit duurde maar 1 jaar in 1817 en 1818. De huidige Scarabus farm ligt langs de weg naar Port Askaig en als je daar net voor de ferry linksaf slaat kom je uiteindelijk bij de nieuwe Ardnahoe Distillery van Hunter Laing terecht. Hunter Laing gebruikt deze naam nu om diverse Islay single malts te bottelen als voorloper op de eerste whisky van hun nieuwe Ardnahoe distillery op Islay.
Deze Scarabus Islay single malt is de eerste release en komt van een niet nader te noemen distilleerderij. Een no age statement release gebotteld op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.
Neus: de geur van Islay turfrook met zeezout gevolgd door warm leer, gekookte rabarber en rode bessen.
Smaak: zacht op de tong met vanille zoetheid vermengt met het rode fruit. Daarna nemen het zeezout en de turfrook over.
Afdronk: rijk en verwarmend met meer turfrook en vooral ook peper.