Bellingham The Bernard Series Handpicked Viognier

Bellingham The Bernard Series Handpicked Viognier € 12,95
Merk: Bellingham
Beschikbaarheid: Op voorraad
Excl. BTW: € 10,70
Aantal: Verlanglijst

Specificatie

Eigenschappen
Regio Coastal Region
Alcoholpercentage 13%
Inhoudsmaat 0.75 liter
Druivensoort Viognier
Serveer temperatuur 10 - 12°c

Omschrijving

Meer dan 350 jaar geleden kregen Franse Hugenoten toestemming om zich op deze plek te vestigen. Zij brachten hun Franse savoir faire op het gebied van wijn maken en gastronomie mee naar Franschhoek. Hiermee werd de basis gelegd voor de grote reputatie die door de wijnen uit deze gebieden in de loop van meer dan drie eeuwen werd verworven. Vandaag de dag is Franschhoek beroemd om zijn wijnen en wordt het wijd en zijd beschouwd als het gastronomisch kloppend hart van Zuid-Afrika.

De man die laatste jaren de wijnen van Bellingham maakt, is Niël Groenewald. Niël is een bevlogen mens, compromisloos in zijn visie op wijn maken. Zijn stijl is heel klassiek, vol respect voor die tradities die door de tijd hun waarde hebben bewezen, maar daarbij wel op gepaste wijze gebruikmakend van eigentijdse wijntechnologische kennis en inzichten. De nadruk ligt bij hem vooral op de textuur van de wijn en op de intensiteit van het fruit.

Meer dan 350 jaar geleden kregen Franse Hugenoten toestemming om zich op deze plek te vestigen. Zij brachten hun Franse savoir faire op het gebied van wijnmaken en gastronomie mee naar Franschhoek. Hiermee werd de basis gelegd voor de grote reputatie die door de wijnen uit deze gebieden in de loop van meer dan drie eeuwen werd verworven. Vandaag de dag is Franschhoek beroemd om zijn wijnen en wordt het wijd en zijd beschouwd als het gastronomisch kloppend hart van Zuid-Afrika.

Deze Bellingham Handpicked Viognier is onderdeel van The Bernard Series. Deze serie is een eerbetoon aan de grondlegger van Bellingham, Bernard Podlashuk. Deze baanbrekende visionair heeft met zijn eigenzinnige benadering flink zijn nek uitgestoken om Zuid-Afrika als wijnland op de kaart te zetten. Voor zijn vrienden was hij ‘Pod’ maar in bredere kring stond hij aan de Kaap bekend als Bernard Podlashuk ‘The Maverick winemaker’. Nooit was hij tevreden met een ‘gemiddeld’ product. Dat en zijn volharding, gedurfde visie, lef en innovatieve geest zijn de inspiratie voor deze bijzondere serie wijnen.

De Viognier druiven voor deze wijn komen uit een zestien jaar oude wijngaard, gelegen op een lichtglooiende helling aan de voet van de Perdeberg in Agter-Paarl. De wijnstokken zijn aangeplant op een bodem van graniet en hebben een lage opbrengst van 5 ton per hectare. De trossen,

handmatig geoogst, worden in hun geheel geperst. Voor de fermentatie wordt geen gist toegevoegd, maar Niël laat het proces geheel natuurlijk verlopen dankzij wilde gisten. Vervolgens laat men de helft van de wijn vergisten op gebruikte vaten van Frans eikenhout. De andere helft vergist op tank waardoor de frisheid en de levendigheid van de Viognier gewaarborgd blijft. Voorafgaand aan het blenden verblijft de wijn 8 maanden op de lie.

Het resultaat is een heldere goudkleurige wijn heeft een jeugdige groene weerschijn. Weelderig en overduidelijk geurend naar perzik en witte peer, met specerijen en honingaroma’s. De afdronk is verfrissende en fruitig en bevat licht verweven tonen van vanille. Deze wijn is een gastronomisch genot en perfect te combineren met pittige fusion gerechten. Combineer hem bijvoorbeeld met wontons van varkensvlees, vijfkruiden steak, honinggeroosterde eend of zelfs bij geurige curry. De wijn is direct drinkbaar maar zal nog verder ontwikkelen in de vijf jaar na de oogst.

Beoordelingen (0)

Beoordelingen Schrijf beoordeling

Beoordeel

Uw naam:

Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in: